Verdeelsysteem en Generatorbesturing voor
station Meeden

In samenwerking met Siemens heeft SPARQ Assembly een nieuwe laagspanningsverdeler en generatorbesturing geleverd voor hoogspanningsstation Meeden. SPARQ Assembly was hierin verantwoordelijk voor de engineering, productie en plaatsing op locatie. 

Deel dit bericht

Hoogspanningsstation Meeden

Meeden is het op één na grootste HS-station van TenneT in Nederland. Het Noordelijke hoogspanningsknooppunt is een belangrijke verbinding tussen de Eemshaven en de rest van Nederland. Zo transporteert Meeden bijvoorbeeld elektriciteit vanuit Scandinavia, via de COBRA-cable, naar de rest van Nederland. Het vervangen van een laagspanningsverdeler was onderdeel van de werkzaamheden die aan dit station moesten plaatsvinden. SPARQ Assembly heeft de verouderde verdeler vervangen. Dit was noodzakelijk, omdat er geen reserveonderdelen meer beschikbaar waren.

Samenwerking SPARQ & Siemens

In samenwerking met Siemens heeft SPARQ Assembly een nieuwe laagspanningsverdeler en generatorbord geëngineerd en geproduceerd. SPARQ is Alpha+ Partner van Siemens, waardoor de samenwerking optimaal is benut. Het generatorbord was integraal met de verdeler gebouwd. De besturing van de generator is daarom ook vervangen.

De verdeler bestaat uit 2 trafo voedingen van 640KVA, een noodstroomgenerator voeding van 180 KVA en diverse afgaande groepen voor de verbruikers en onderverdelers. Als de voeding uitvalt, schakelt de generator automatisch bij, zodat de levering van elektriciteit gewaarborgd blijft. De ingebouwde loadshed-functie (de functie die ervoor zorgt dat de stroom evenredig wordt verdeeld) zorgt ervoor dat niet-preferente groepen worden afgeschakeld en preferente groepen gevoed blijven wanneer de generator in bedrijf is.

De generator kan zowel ‘standalone’ als gesynchroniseerd aan het net draaien. De besturing geeft ook de mogelijkheid om belast en onbelast proef te draaien. 

Ontdek meer

Meet-the-team Mark Oosting
Meet-the-team
admin

Meet-the-team: Mark Oosting

In deze rubriek maken we kennis met de verschillende teamleden van SPARQ Assembly. Deze keer onze nieuwste collega Mark Oosting. Mark is onze nieuwe hardware engineer.

Ontvang binnen 48 uur een passende offerte

Heeft u een concrete aanvraag of wilt u advies? Laat uw gegevens achter en we nemen contact met u op. Geheel vrijblijvend en zonder verplichtingen. 

Door dit formulier te versturen gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Deze site is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Service-voorwaarden zijn van toepassing.