Onze Diensten

Schakel- en Verdeelinrichting

Schakel- en verdeelinrichtingen vormen de basis voor het verdelen en beveiligen van gebouwen, fabrieken, infrastructuur en nog veel meer. Als kwaliteitspartner voor het engineeren, leveren en plaatsen van schakel- en verdeelinrichtingen zorgen we voor een veilig, betrouwbaar en toekomstbestendig verdeelsysteem. Hierin houden we rekening met uw wensen, eisen en de geldende normen.

Veilige-, betrouwbare- en toekomstbestendige Schakel- en Verdeelinrichting

Om tot de best passende oplossing te komen zijn heldere afspraken, afstemming en een goede communicatie belangrijk. Via ons online aanvraagformulier kunt u bijvoorbeeld al veel informatie invullen, waardoor ons voorstel zo goed mogelijk voldoet aan uw wensen en eisen. Bij SPARQ Assembly leveren we verschillende fabricaten verdeelsystemen van o.a. Siemens, Rittal, Eaton en ABB. In sommige gevallen zijn standaard fabricaten niet toereikend voor de wensen van onze klanten. In dat geval gaan we samen met de leverancier – en in overleg met de klant – de uitdaging aan om de verdeler op maat te maken. 

We beschikken over een ervaren team waarmee u snel kunt schakelen. Doordat we al veel verschillende verdelers voor diverse doeleinden hebben mogen leveren, hebben we veel ervaring in het engineeren, assembleren en plaatsen van verdelers. Vanuit deze ervaring en de heldere afspraken die we maken, weet u waar u aan toe bent. De kwaliteit en voortgang in het project wordt dankzij de korte lijnen en het meedenkend vermogen binnen ons projectteam constant geborgd en bewaakt. Enkele belangrijke kenmerken van de oplossingen die we leveren zijn:

Bent u op zoek naar een verdeelsysteem?

Vul ons online aanvraag formulier in en ontvang binnen 5 werkdagen uw offerte!

Van aanvraag tot project

Offerteaanvraag

Afstemming

Productie

Oplevering

In de aanvraag maken we uw wensen, gebruikssituatie en toekomstige verbruik inzichtelijk. Dankzij ons online aanvraagformulier kunnen we snel een offerte uitbrengen.

Na eventueel akkoord op de offerte starten we met het engineeren van een ontwerp. Pas na akkoord wordt het project doorgezet naar het productieproces. Ook de planning stemmen we af.

Pas na akkoord start de productie van uw verdeler. Tijdens dit deels geautomatiseerde proces houden we u continu op de hoogte van de voortgang van uw project.

Na een uitgebreide test- en inspectie-procedure nodigen we u uit voor een FAT. Als deze akkoord is bevonden transporteren we uw verdeler naar de gewenste locatie.

Schakel- en Verdeelinrichting en hun bouwvormen

Schakel- en Verdeelinrichtingen kennen verschillende bouwvormen. Deze bouwvormen geven aan in hoeverre er een fysieke scheiding is tussen spanningsvoerende delen in de verdeler. De bouwvorm is een belangrijke veiligheidsfactor bij onderhoud en eventuele uitbreiding van het systeem. Bouwvormen verschillen van 1 t/m 4, waarbij bouwvorm 1 geen scheiding heeft tussen de spanningsvoerende delen en bouwvorm 4 volledig gecompartimenteerd is. 

Weet u niet zeker welke bouwvorm u moet kiezen? Neem in dat geval gerust contact op, dan zoeken we samen – afhankelijke van uw wensen en eisen – naar de best passende bouwvorm voor uw situatie. SPARQ Assembly levert verdeelsystemen van bouwvorm 1 (geen scheiding tussen spanningsvoerende delen) tot bouwvorm 4 (volledige compartimentering van de verdeler). Hoe hoger de bouwvorm, hoe duurder de verdeler vaak wordt. Het is daarom belangrijk om de best passende oplossing te bepalen voor uw gebruikssituatie. Nu, maar ook met het oog op de toekomst.

Bouwvormen van verdeelsystemen geven aan in hoeverre de spanningsvoerende delen fysiek van elkaar zijn gescheiden. De bouwvorm is daarom ook een belangrijke veiligheidsfactor om rekening mee te houden bij onderhoud en/of eventuele uitbreiding van de verdeler in de toekomst.

Vanuit de Nederlandse norm voor Laagspanningsschakel-en-verdeelinrichtingen (IEC 61439) zijn zeven bouwvormen bepaald, variërend van 1 t/m 4. Hoe hoger de bouwvorm, hoe meer compartimentering is aangebracht in het verdeelsysteem (de scheidingen tussen spanningsvoerende delen).

Uit de IEC 61439 norm is bepaald dat de bouwvorm zelf gekozen mag worden. De keuze voor een bouwvorm is afhankelijk van de (toekomstige) wensen en eisen van de gebruiker. Een aantal factoren waar rekening mee moet worden gehouden zijn onder andere:

  • Eventuele uitbreiding in de toekomst
  • In hoeverre componenten in de toekomst vervangbaar zijn
  • Of de verdeler onder spanning uitgebreid of onderhouden moet kunnen worden
  • Het fabricaat van de verdeler

Ontvang binnen 48 uur een passende offerte

Heeft u een concrete aanvraag of wilt u advies? Laat uw gegevens achter en we nemen contact met u op. Geheel vrijblijvend en zonder verplichtingen. 

Door dit formulier te versturen gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Deze site is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Service-voorwaarden zijn van toepassing.