Onze oplossingen

Engineering voor Paneelbouw

Kwaliteit begint in de voorbereiding. We ontzorgen onze klanten in hun paneelbouw-behoeften door complete besturingskasten of verdeelsystemen te engineeren. Hierin werken we volgens het systems-engineering principe, wat we hebben toegepast op paneelbouw. We streven naar modulariteit door middel van het creëren van typicals en standaarden.

Systems-engineering in Paneelbouw

Op het gebied van engineering en paneelbouw streven we naar het ‘first-time-right’ principe. In het engineerings-proces verifiëren en valideren we het concept stapsgewijs aan de norm en de wensen- en de eisen van onze klant. Door in het voortraject zoveel mogelijk informatie af te stemmen, kan de engineering efficiënter worden uitgevoerd. 


Gedurende de engineering houden we logischerwijs rekening met de geldende normen en eisen. Als alle informatie is verzameld, starten onze engineers met het ontwerpen, analyseren, berekenen en uitwerken van uw paneel of verdeelsysteem. In dit proces werken we met typicals en klantspecifieke standaarden. Op basis van deze typicals kunnen toekomstige panelen en verdelers eenvoudiger worden geëngineerd. 

Schakel- en verdeelinrichting

Engineering tools

E-PLAN, Pro Panel en andere engineering software

EPLAN en Pro Panel is de gangbare software die onze engineers gebruiken. Met behulp van EPLAN kunnen we efficiënt typicals ontwikkelen en andere engineering-versnellingen toepassen. Dankzij intensieve partnerschappen kunnen we onze engineering-capaciteit flink verhogen om ook bijvoorbeeld grote, complexe systemen te engineeren. Benieuwd naar onze partnerschappen?

Gebruik van Typicals en Standaarden

Om in de toekomst een engineerings-proces efficiënter te laten verlopen, creeëren we in samenwerking met onze klanten typicals en standaarden. Deze typicals zijn modulair opgezet, zodat er eenvoudig aan toegevoegd kan worden. Bij SPARQ Assembly beschikken we daarnaast over een zelf-ontwikkeld softwaresysteem. Dit systeem leent zich uitstekend voor het werken met typicals: vanuit een typical wordt door het systeem een opzet gegenereerd voor een bouwpakket. Deze stemmen we tot in detail af met de klant, waarna deze keer op keer kan worden hergebruikt.


Bent u benieuwd hoe zo’n bouwpakket wordt gegenereerd en wat voor u de mogelijkheden zijn? Neem dan gerust contact met ons op en onder het genot van een kop koffie lopen we u door alle details en voorbeelden heen.

Ontvang binnen 48 uur een passende offerte

Heeft u een concrete aanvraag of wilt u advies? Laat uw gegevens achter en we nemen contact met u op. Geheel vrijblijvend en zonder verplichtingen. 

Door dit formulier te versturen gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Deze site is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Service-voorwaarden zijn van toepassing.