Over sparq assembly

Uw Paneelbouw Partner

Sinds 1937 ontzorgen we onze klanten – door middel van innovatie, kwaliteit en een optimale projectbeheersing in hun paneelbouw behoeften. Nuchterheid, meedenken en een open cultuur typeren ons. Met passie voor elektrotechniek en plezier in ons werk dragen we bij aan de verduurzaming van Nederland (en soms daarbuiten).

SPARQ wereldwijd

Wie zijn wij?

Wij engineeren, assembleren en installeren besturingspanelen en verdeelsystemen. Hierin worden we gekenmerkt als kwaliteitspartij die verder kijkt. We kijken naar de zaken die voor onze klanten belangrijk zijn. We willen graag zaken in één keer goed doen. Daarom steken we extra veel tijd in de voorbereiding van projecten en de communicatie met alle betrokkenen. Door vooraf concrete zaken af te stemmen, verlopen projecten uiteindelijk soepeler.


Nieuwe ideeën stimuleren we. Kan iets beter? Doen! Zo hebben we sinds onze management buy-out in 2019 flink geïnvesteerd in een zelf-ontwikkelde software die ons complete productieproces, van calculatie tot oplevering, verregaand automatiseert. We houden van eerlijkheid en open contact. Elkaar kunnen vertrouwen is de basis om gezamenlijk onze klanten zo goed mogelijk te bedienen. Daar geloven we in. 

Onze Geschiedenis

1937 - Radio Vonk Coevorden

In 1937 opende Arjen Vonk, de zoon van een Friese schaatsfabrikant, een winkel voor de reparatie- en verkoop van radioapparatuur in Coevorden. Vanuit zijn winkel aan De Markt zag hij kansen toen de Nederlandse Aardolie Maatschappij naar de regio trok. Vonk besloot zich als elektrotechnisch partner te binden aan de NAM. Onder diens vleugels groeide het bedrijf tot een gerenommeerd bedrijf in de olie- en gasindustrie. 

Radio Vonk Coevorden
Imtech Vonk

2002 - Imtech-Vonk

Na een periode van groei onder de vleugels van de NAM werd toenmalig Vonk Systems begin jaren 90 overgenomen door Internatio-Müller. Na een bundeling van bedrijven binnen deze groep, werd de naam Vonk in 2002 veranderd naar Imtech-Vonk (Internatio-Müller Techniek). Vanuit Coevorden werden de meest uiteenlopende elektrotechnische oplossingen bedacht en gerealiseerd.

2019 - SPARQ Assembly

Na het faillissement van Imtech in 2015 is het onderdeel SPARQ Assembly, samen met een aantal andere Imtech-bedrijven, overgenomen door Industry International B.V.. In 2019 vond voor SPARQ Assembly de laatste stap plaats naar zelfstandigheid. Middels een management buy-out werd SPARQ Assembly wederom volledig zelfstandig bedrijf in de elektrotechnische dienstverlening.

SPARQ Assembly engineer

Ontvang binnen 48 uur een passende offerte

Heeft u een concrete aanvraag of wilt u advies? Laat uw gegevens achter en we nemen contact met u op. Geheel vrijblijvend en zonder verplichtingen. 

Door dit formulier te versturen gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Deze site is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Service-voorwaarden zijn van toepassing.