Eerste Resultaten van ons tevredenheidsonderzoek Q1/Q2 2023

Sinds 2023 zijn we gestart met het verzamelen van input over onze project performance. Bij ieder uitgeleverd project wordt een vragenlijst meegestuurd, waarin we onze relaties om feedback vragen. De resultaten van het eerste halfjaar van 2023 lichten we graag toe.

Deel dit bericht

Gemiddeld een 8,8!

Onze klanten hebben ons gemiddeld beoordeeld met een 8,8 over de algehele tevredenheid. Daar zijn we natuurlijk enorm trots op. Ook blijft er natuurlijk voldoende ruimte voor verbetering. We zijn gestart met het (automatisch) verzamelen van deze data, om uiteindelijk beter te begrijpen waar we steken laten vallen en hoe we de verwachting en ervaring van onze klanten zoveel mogelijk op elkaar kunnen laten aansluiten, of natuurlijk overtreffen. 

SERVQUAL GAP

Opbouw en methodiek

De vragenlijst is opgebouwd aan de hand van de 5 dimensies van SERVQUAL. Met behulp van deze 5 dimensies: betrouwbaarheid, zekerheid, tastbaarheden, empathie en responsiviteit, kunnen we uiteindelijk interne “GAP’s” inzichtelijk maken. Door eerst deze GAP’s te identificeren, kunnen we ze uiteindelijk sluiten. Naast de ervaringen die onze klanten hebben ervaren, willen we ook graag weten wat men verwacht van een panelenbouwer. Door het verschil tussen deze twee verschillende vragenlijsten te analyseren, weten we bij welke dimensies van SERVQUAL we tekort komen (in het geval van de verwachting en ervaring). 

Resultaten en reeds geïmplementeerde stappen

We hebben diverse feedback van onze klanten ontvangen. Hieronder staan een aantal stappen die we al hebben geïmplementeerd aan de hand van deze feedback. 

  • Om klanten tijdens de productie op de hoogte te houden zijn nieuwe automatismen in onze systemen ingebouwd. Voor nu wordt er een herinnering gemaakt om een update te sturen. Later willen we dit volledig automatisch laten verlopen.
  • Onze offertes genereren we vanuit een zelfontwikkeld systeem. Om vooraf de verwachtingen zo duidelijk mogelijk te maken, omschrijven we in onze offerte nu zo volledig mogelijk wat wel en wat niet tot de leveringsomvang behoort. 


Voorlopig blijven we nieuwe input verzamelen. Later dit jaar zullen we een tweede vragenlijst versturen om de verwachting van een panelenbouwer inzichtelijk te maken. Als u vragen of opmerkingen heeft over dit onderzoek, neem dan gerust contact ons op. 

Ontdek meer

Meet-the-team Mark Oosting
Meet-the-team
admin

Meet-the-team: Mark Oosting

In deze rubriek maken we kennis met de verschillende teamleden van SPARQ Assembly. Deze keer onze nieuwste collega Mark Oosting. Mark is onze nieuwe hardware engineer.

Ontvang binnen 48 uur een passende offerte

Heeft u een concrete aanvraag of wilt u advies? Laat uw gegevens achter en we nemen contact met u op. Geheel vrijblijvend en zonder verplichtingen. 

Door dit formulier te versturen gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Deze site is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Service-voorwaarden zijn van toepassing.