PANEELBOUW

Efficientie en betrouwbaarheid bij Sparq Assembly

Welkom bij Sparq Assembly, dé expert op het gebied van ontwerpen, assembleren en installeren van besturingspanelen in de energie-, de industrie- en de machinebouw. Maar wat is paneelbouw eigenlijk? En waarvoor wordt het gebruikt? Wij zullen u uitleggen wat paneelbouw inhoudt, waar het voor wordt gebruikt en welke toepassingen mogelijk zijn.

Wat is paneelbouw?

Paneelbouw verwijst naar het proces van ontwerpen, bouwen en assembleren van kasten voor het besturen-, beveiligen-, en verdelen van elektriciteit. Deze kasten huisvesten diverse verschillende elektrische componenten zoals zekeringen, schakelaars, PLC’s en andere componenten die elektrische systemen controleren en reguleren. Paneelbouw wordt gebruikt in diverse industrieën en toepassingen waar elektrische stroom moet worden gedistribueerd, gecontroleerd en beveiligd. 

Industriële Automatisering

In fabrieken en productieomgevingen worden elektrische panelen gebruikt om machines en apparatuur aan te sturen. Ze regelen de stroomtoevoer naar verschillende onderdelen van het productieproces en bieden de mogelijkheid om machines op afstand te bedienen en te bewaken.

Energiedistributie

Elektrische panelen worden gebruikt in energiecentrales, verdeelstations en gebouwen om de stroomtoevoer te regelen en te verdelen naar verschillende gebruikers. Ze zorgen voor een veilige en efficiënte distributie van elektriciteit en besturen externe installaties van energiecentrales, verdeelstations en gebouwen.

Gebouw-automatisering

In gebouwen worden elektrische panelen gebruikt om de verlichting, verwarming, ventilatie en airconditioning (HVAC) systemen aan te sturen. Hiermee kan de energie-efficiëntie worden verbeterd en kunnen kosten worden bespaard. Tegenwoordig worden veel installaties in gebouwen vervangen vanwege de nieuwe wetgeving over energie-verbruik.

Water- en afvalwaterbehandeling

Elektrische panelen spelen een cruciale rol in de controle en bewaking van water- en afvalwater-behandelingsinstallaties. Ze zorgen ervoor dat pompen, kleppen en sensoren op de juiste manier functioneren om een efficiënte en betrouwbare werking te garanderen.

Paneelbouw Engineering

Waar kun je paneelbouw voor inzetten?

Motorbesturing

Elektrische panelen worden gebruikt voor het aansturen en beschermen van elektrische motoren in verschillende apparaten en machines. Ze bieden start-, stop- en regelfuncties om de motorprestaties te optimaliseren.

Procesautomatisering

Paneelbouw wordt gebruikt voor de automatisering van industriële processen. Het stelt bedrijven in staat om taken en operaties te automatiseren, waardoor de productiviteit wordt verhoogd en de efficiëntie wordt verbeterd. Door het gebruik van geavanceerde regel- en controlesystemen in elektrische panelen kunnen processen nauwkeurig worden gemonitord en aangestuurd.

Beveiligingssystemen

Elektrische panelen spelen een belangrijke rol bij het beheer van beveiligingssystemen in gebouwen en faciliteiten. Ze kunnen worden gebruikt om toegangscontrolesystemen, alarmsystemen en videobewakingssystemen aan te sturen en te monitoren.

Datacenters

In datacenters, waar grote hoeveelheden computers en servers worden gebruikt, zorgen elektrische panelen voor een betrouwbare stroomtoevoer en -distributie. Ze bieden ook bescherming tegen stroomstoringen en overbelasting, waardoor de continuïteit van de gegevensopslag en -verwerking wordt gewaarborgd.

Duurzame energie

Elektrische panelen worden gebruikt in installaties voor duurzame energie, zoals zonnepanelen en windturbines. Ze regelen de omzetting en distributie van hernieuwbare energiebronnen naar het elektriciteitsnetwerk.

Contact

Bij SPARQ Assembly staat het geloof centraal dat panelenbouw veel meer omvat dan simpelweg het leveren van een product – het is een kunst op zich. Ons team bestaat uit deskundigen die zich volledig inzetten om hoogwaardige oplossingen te bieden die voldoen aan de hoge verwachtingen en unieke behoeften van al onze klanten.

Met een scherp oog voor precisie, betrouwbaarheid en innovatie, streven we er onvermoeibaar naar om het beste resultaat te behalen voor elk project dat we aannemen. Of u nu op zoek bent naar een op maat gemaakt paneel dat aan strikte specificaties moet voldoen of simpelweg een eenvoudiger paneel nodig heeft, wij beschikken over de expertise en middelen om aan al uw verwachtingen te voldoen.

Neem vandaag nog contact op voor al uw panelenbouw behoeften en ontdek zelf het verschil dat vakmanschap kan maken.

Ontvang binnen 48 uur een passende offerte

Heeft u een concrete aanvraag of wilt u advies? Laat uw gegevens achter en we nemen contact met u op. Geheel vrijblijvend en zonder verplichtingen. 

Door dit formulier te versturen gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Deze site is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Service-voorwaarden zijn van toepassing.