Panelenbouw
standaard maatwerk

Bij SPARQ Assembly nemen we uw panelenbouw uit handen. Hou meer tijd over, maak minder kosten en laat ons uw projecten of series beheersen – met een focus op efficiëntie & kwaliteit.

Geheel vrijblijvend en zonder kosten!

Datagedreven Panelenbouw

Ondersteund door slimme en innovatieve software en systemen, bouwen onze monteurs kwalitatief hoogstaande panelen. Tegelijkertijd zorgen we voor betrouwbaarheid en efficiëntie.

Waar u van profiteert

U profiteert van korte doorlooptijden, continue hoge kwaliteit, minder kosten en betrouwbare leveringen, waardoor u verder kunt met zaken die er voor u toe doen. 

Panelenbouw-montagehal

Onze panelen leveren we onder andere aan:

Verbeter de resultaten van jouw panelenbouw project of serie.

Een besturingspaneel of verdeelsysteem speelt een cruciale rol in een installatie of machine. Onbetrouwbare levertijden, moeizame communicatie en wisselende kwaliteit zorgen voor ontevredenheid, vertragingen en frictie in de samenwerking.


Onze aanpak zorgt ervoor dat de resultaten van uw panelenbouw project (of serie) verbeterd worden. Met onze semi-geautomatiseerde panelenbouw productie, korte lijnen en projectaanpak zorgen wij ervoor dat u zich kan focussen op de zaken die voor u belangrijk zijn.

Betrouwbare Panelenbouw
panelenbouw-22-1
 • Efficiënt

  Dankzij ons LEAN-ingerichte productieproces en de automatiseringen die we hebben ingebouwd, realiseren we korte doorlooptijden met hoge continue kwaliteit.

 • Betrouwbaar

  Betrouwbare levertijden zijn minstens net zo belangrijk als korte doorlooptijden. Met behulp van een gestandaardiseerd productieproces weet u precies wat u kan verwachten.

 • Flexibel

  Onze lijnen zijn kort, waardoor we snel kunnen schakelen. U werkt altijd met een vast aanspreekpunt voor verschillende disciplines van uw project. Wel zo eenvoudig.

Wat is uw uitdaging?

Heeft u vragen? Zoekt u advies? Allemaal geen probleem. Bel ons gerust, we zijn bereikbaar.

Een greep uit projecten die we recent hebben afgerond.

In alles wat we doen streven we naar tevreden klanten die zo goed mogelijk geholpen zijn. Hier vindt u een greep uit onze projecten.

Fred van Pol
Lees verder
Kwaliteit en veiligheid van hoog niveau!
Piet de Roo
Lees verder
Prof. in Stuurkasten
Jacco Bijker
Lees verder
Vakkundig bedrijf. Professioneel en klantgericht
Score: 4,6
4.6/5

Score op basis van 14 beoordelingen.

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag over panelenbouw of over SPARQ Assembly? Misschien is het antwoord hiernaast al gegeven!

Wat is panelenbouw?

Panelenbouw verwijst naar het proces van het ontwerpen, bouwen en assembleren van kasten voor het besturen, beveiligen en verdelen van elektriciteit. Deze kasten huisvesten verschillende elektrische componenten, zoals zekeringen, schakelaars, PLC’s en andere componenten die elektrische systemen controleren en reguleren. 

Hoe werkt panelenbouw?

Panelenbouw omvat een breed scala aan activiteiten, waaronder het selecteren van de juiste componenten, het bedraden en correct aansluiten van de componenten, testen en verifiëren dat het paneel naar behoren functioneert en, tot slot, het installeren van de panelen op de aangewezen locatie.

Wat is het doel van panelenbouw?

Het doel van panelenbouw is om een veilige- en betrouwbare omgeving te creëren, waarin systemen soepel en efficiënt kunnen functioneren. Panelenbouw wordt overal toegepast; in fabrieken, in bruggen en sluizen, voor de opwerk en verdeling van energie en in het automatiseren van gebouwen. 

Wat zijn de kosten voor panelenbouw?

De kosten voor panelenbouw is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder de omvang en complexiteit van het paneel, de te gebruiken materialen, het type en de hoeveelheid componenten, de locatie en eventuele speciale vereisten. 


Een grove schatting; een simpel paneel kan ergens van enkele honderden euro’s tot een paar duizend euro’s kosten. Een complexer paneel met veel componenten en op maat gemaakte functionaliteiten kan tienduizenden euro’s of meer kosten.


Het is ook belangrijk om er rekening mee te houden dat het assembleren van de panelen maar een deel van de kosten betreft. Bijkomende kosten zijn bijvoorbeeld het installeren, testen, inbedrijfstellen en onderhouden van de panelen. 

Wie is SPARQ Assembly?

SPARQ Assembly is een toonaangevende leverancier voor panelenbouw. Met een team van experts zijn we toegewijd aan het leveren van kwaliteit en innovatieve oplossing die voldoen aan de hoge standaarden van onze klanten.


Of u zoekt naar een maatwerk paneel dat wordt gebouwd naar uw wensen en behoeften of een standaard paneel, wij hebben de expertise en middelen om het voor elkaar te krijgen. Laat ons u helpen om uw projecten naar het volgende niveau te tillen met onze panelenbouw oplossingen. 

Waarom panelenbouw bij SPARQ Assembly?

Bij SPARQ Assembly geloven we dat panelenbouw meer is dan het leveren van een product – het is vakmanschap. Ons team van experts is toegewijd aan het leveren van kwalitatief hoogwaardige oplossingen die voldoen aan de hoge verwachtingen en unieke behoeften van onze klanten. 


Met een focus op precisie, betrouwbaarheid en innovatie, zijn we toegewijd om het beste resultaat te halen voor ieder project dat we uitvoeren. Of u zoekt naar een maatwerk paneel dat aan allerlei specificaties moet voldoen of u zoekt een simpel paneel, wij hebben de expertise en middelen om aan uw verwachtingen te voldoen. Kies SPARQ Assembly voor uw panelenbouw behoeften en ervaar het verschil voor uzelf. 

SPARQ Assembly; meer dan panelenbouw

We ondersteunen u in het volledige panelenbouw-proces. Van engineering, tot productie, tot installatie en uiteindelijk onderhoud en het vervangen van de panelen. 

Engineering

Op basis van uw wensen en eisen ontwerpen we uw panelen.

Kenmerken
 • Conform de norm
 • EPLAN
 • Pro Panel

Panelenbouw

Vervolgens assembleren we de panelen met behulp van onze eigen productiesoftware

Kenmerken
 • Semi-geautomatiseerd
 • Korte doorlooptijden
 • Meedenkend en flexibel

Installatie

Desgewenst verzorgen we het plaatsen- en installeren van de panelen op locatie.

Kenmerken
 • Gecertificeerde monteurs
 • Uitgebreide ervaring
 • Door heel Nederland

Specials

Bijzondere wensen of eisen? Geen probleem. Neem contact op en we helpen u verder.

Kenmerken
 • Unieke panelen
 • Containeroutfitting
 • Op skids

Over onze productiesoftware

Een blik op onze manier van panelenbouw

Sinds enige tijd werken we met een geheel zelf ontworpen productiesoftware. Deze software automatiseert grote delen van ons productieproces, waardoor wij ons kunnen focussen op hetgeen waar we goed in zijn: onze klanten helpen en panelen bouwen. Dankzij deze software kunnen we bijvoorbeeld: 

“Het systeem heeft tot doel om grote delen van ons productieproces te automatiseren en optimaliseren. Voorlopig zien we – enkel door de reeds geïmplementeerde bedradingsmodule – al een versnelling in doorlooptijden van zo’n 50%. We verwachten dat dit nog verder toe zal nemen naarmate we meerdere modules implementeren.” Meer weten? Lees dan hier meer over onze software.

Marco Zondag, Project Manager

Start vandaag nog met het besparen op je panelenbouw

Laat uw gegevens achter en we nemen binnen 48 uur contact met je op! Of klik hier om direct een offerte aan te vragen!

Ontvang binnen 48 uur een passende offerte

Heeft u een concrete aanvraag of wilt u advies? Laat uw gegevens achter en we nemen contact met u op. Geheel vrijblijvend en zonder verplichtingen. 

Door dit formulier te versturen gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Deze site is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Service-voorwaarden zijn van toepassing.