Paneelbouw: Betrouwbaar, Efficiënt en volledig Ontzorgt

Profiteer van onze efficiënte en betrouwbare paneelbouw. We ontzorgen, staan voor kwaliteit en een hoge mate van efficiëntie in onze productie. 

Betrouwbare Panelenbouw

Korte Doorlooptijden

Minder kosten

Heldere Afspraken

Ontzorging

Profiteer van efficiëntie en automatiseringen

Vanuit ons zelfontwikkelde softwaresysteem produceren we uw panelen. Hiermee zorgen we voor minder kosten en korte doorlooptijden. In combinatie met onze projectaanpak zorgen we voor een optimale beheersing van uw projecten. 

Detailengineering Paneelbouw
Panelenbouw voor offshore installatie

Kom niet voor onverwachte kosten te staan

Uw paneelbouw project verzorgen we van A tot Z. Heldere afspraken en korte lijnen zorgen ervoor dat u altijd weet waar u aan toe bent. Of het nou gaat om unieke complexe panelen of seriematige productie. 

Benieuwd naar onze paneelbouw productie?

Vraag direct via ons contactformulier een offerte aan of stuur ons al uw vragen via een chat. 

Van aanvraag tot project

Offerteaanvraag

Afstemming

Productie

Oplevering

We stemmen in de aanvraag zoveel mogelijk zaken af. Alle informatie verzamelen we in onze software. Van hieruit genereren we een offerte op basis van deze informatie. 

Vervolgens ontvangt u onze offerte inclusief toelichting. Na acceptatie van de offerte neemt ons projectteam contact met u op om de planning af te stemmen.

Daarna start de productie. Met behulp van onze software wordt uw paneel met subassemblages samengebouwd tot een geheel paneel. 

Na afronding van de productie nodigen we u – indien gewenst – uit voor een FAT. Vanuit ons systeem kunnen we alle soorten documentatie opleveren. 

Bouwen aan Duurzame Relaties

Daar streven we naar. Veel andere partijen gingen u voor. 

Tijdelijke containters met besturingspanelen en beveiligingspanelen BAY Replacement

WERKWIJZE

Efficiënt en Productieproces

We werken in alle facetten van ons bedrijf met een zelfontwikkelde softwaresysteem. Alle data is gekoppeld tussen de verschillende afdelingen. Hierdoor verloopt de overdracht van informatie optimaal. Deze software stelt ons ook in staat om  de subassemblages van projecten bijna volledig geautomatiseerd voor te bereiden. Ook de samenbouw van de subassemblages gaat op basis van de visuele output van de software. Benieuwd hoe het werkt en wat het voor u kan betekenen?

Veelgestelde vragen

Bij SPARQ Assembly kunt u terecht voor allerlei soorten panelen voor diverse toepassingen. Heeft u een uniek vraagstuk of heeft u andere opmerkingen of vragen? Neem gerust contact met ons op via onze contactpagina. 

Paneelbouw is een verzamelnaam voor elektrische systemen die installaties of machines aansturen en/of beveiligen. De kasten, panelen en bijbehorende PLC hard- en software zorgen ervoor dat machines en installaties worden bestuurd. Panelenbouw bestaat er in allerlei soorten en maten en wordt toegepast in allerlei soorten markten. 

Paneelbouw is vrijwel altijd klantspecifiek. Een paneel moet namelijk passen bij de wensen en eisen van een koper. Daarom is het bepalen van de kosten voor panelenbouw lastig. Als u vrijblijvend een offerte wilt ontvangen voor uw project, dan kunt u hier een offerte aanvragen. 

Op basis van onze eigen engineering (of uw tekenenigen) maken we een offerte die aansluit bij uw wensen en eisen. Na akkoord van u, start de inkoop en productiefase. Wanneer deze is afgerond nodigen we u uit voor een afname. Als alles akkoord is bevonden, transporteren we het paneel of sluiten deze voor u aan. 

Bij SPARQ Assembly streven we naar korte doorlooptijden, hoge kwaliteit en een efficiënt proces. Dit realiseren we door ons te focussen op innovaties, automatiseringen en een unieke projectaanpak. Benieuwd hoe dit eruit ziet en hoe dit precies is toegepast? Neem gerust contact met ons op en we laten het u graag zien onder het genot van een kop koffie. 

PANEELBOUW

Efficiënte en Kwalitatieve Paneelbouw

Sinds de oprichting van SPARQ Assembly behoort paneelbouw tot één van onze kernactiviteiten. In paneelbouw onderscheiden we ons door onze werkwijze, vakmanschap en de automatiseringen en innovaties die we in onze processen aanbrengen. We streven naar langdurige relaties waarin heldere afspraken, meedenken en een optimale projectbeheersing centraal staat. 

Van aanvraag tot paneelbouw project

Offerteaanvraag

Afstemming

Productie

Oplevering

In de aanvraag stemmen we zoveel mogelijk zaken af. Deze informatie verwerken we in onze eigen software, van waaruit we een offerte genereren.

We sturen u een offerte toe en lichten daarbij de belangrijkste punten toe. Na acceptatie van de offerte, neemt ons projectteam contact met u op.

Daarna start het productieproces. Uw paneel wordt aan de hand van subassemblies samengebouwd tot compleet paneel. 

Na afronding van de productie nodigen we u – indien gewenst – uit voor een FAT. Vanuit ons systeem kunnen we alle soorten documentatie opleveren. 

Efficiënte productie

Met zo’n 15 medewerkers engineeren en bouwen we dagelijks de meest uiteenlopende panelen. Van machinebesturing tot industriële verdeelsystemen. Ons paneelbouwproces is ingericht om zo efficiënt mogelijk te werken en projecten zo optimaal mogelijk te beheersen (inclusief de kwaliteit). Dat begint al in de calculatiefase. Hier proberen we zoveel mogelijk onduidelijkheden, wensen en eisen inzichtelijk te maken, waardoor het productieproces zo efficiënt mogelijk verloopt.

Ons productieproces is ingericht met de LEAN-gedachte. Zelf hebben we een software ontwikkeld die past bij onze werkwijze en deze manier van produceren. Tekeningen worden in de voorbereiding door onze software omgezet in een bouwtekening. Deze bouwtekening zijn eenvoudig te lezen, waardoor het bouw- en controleproces een stuk eenvoudiger is. Vervolgens wordt op systematische wijze een paneel samengebouwd, waarbij er na iedere processtap een inspectiemoment plaatsvindt.  

Met onze werkwijze, automatiseringen en innovaties kunnen we doorlooptijden verkorten, efficiënter werken, projecten beter beheersen en onze klanten nog verder ontzorgen in hun paneelbouwbehoeften.

Bent u op zoek naar een paneelbouw partner?

Laat uw gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met u op!

Schakel- en verdeelinrichting Siemens Sivacon S4

Uitgelicht project:

Hoofdverdeler en Generatorbesturing

Samen met Siemens heeft SPARQ Assembly voor TenneT station Meeden een nieuwe laagspanningsverdeler en bijbehorende generatorbesturing geleverd. SPARQ Assembly was hierin verantwoordelijk voor de engineering en de productie van de Sivacon S4 verdeler. 

Passie en plezier in Paneelbouw

Plezier in ons werk, meedenken en samenwerken is wat ons energie geeft. Met ons relatief kleine team kunnen we snel schakelen en zijn de lijnen kort. Zo heeft u altijd een vast contactpersoon vanuit het project. Wel zo eenvoudig. Op het gebied van paneelbouw willen we onszelf graag verbeteren. Daarom staat we altijd open voor suggesties en ideeën. Intern als extern. We zijn actief in panelenbouw in diverse segmenten: energie, infrastructuur, machinebouw, utiliteit, water om een aantal te noemen