Stroomlijn uw processen met onze besturingspanelen

SPARQ Assembly is expert in het ontwerpen en bouwen van besturingspanelen. Met een focus op hoge kwaliteit en efficiëntie behoren besturingspanelen tot onze core-business. 

Geheel vrijblijvend en zonder kosten!

Hoogwaardige besturingspanelen

Wij zien besturingspanelen als meer dan panelenbouw – het is vakmanschap. Dit ziet u terug in de kwaliteit van de besturingspanelen die we ontwerpen en bouwen.

Uw voordelen

Wij zorgen naast hoge kwaliteit voor korte (betrouwbare) doorlooptijden, minder kosten en nauw klantcontact. Hiervoor hebben wij een eigen productiesysteem ontwikkeld die grote delen van onze processen automatiseert en versneld.

PLC-systemen

Onze Besturingspanelen leveren we onder andere aan:

Betrouwbare besturingspanelen, die passen bij uw behoeften

Een besturingspaneel is een essentieel onderdeel in iedere elektrische installatie. Het zeker stellen van levertijden, op de hoogte blijven van de voortgang en continue hoge kwaliteit zijn voor u hoge prioriteiten. 


Bij SPARQ Assembly zorgen we ervoor dat u zich niet druk hoeft te maken over uw besturingspanelen. Panelenbouw is onze core-business, we zijn trots op wat we doen. Met onze unieke productiewijze en enorm korte lijnen zorgen we ervoor dat uw besturingspaneel aan al uw wensen voldoet.

Bedrading
Panelenbouw-engineering-detail
 • Efficiëntie

  Efficiëntie staat centraal in onze productie. Onze productie draait op een zelfontwikkelde software die het werk eenvoudiger maakt en ook nog eens sneller.

 • Betrouwbaarheid

  Betrouwbare levering en betrouwbare kwaliteit zijn belangrijk, dat begrijpen we. We werken altijd volgens de norm en met ervaren en gecertificeerde monteurs.

 • Flexibiliteit

  Een kleine aanpassing? Geen probleem. We zorgen voor korte lijnen en één direct aanspreekpunt. Zo zorgen we voor flexibiliteit en kunnen we snel schakelen.

Wat is uw uitdaging?

Heeft u vragen? Zoekt u advies? Allemaal geen probleem. Bel ons gerust, we zijn bereikbaar.

Een greep uit projecten die we recent hebben afgerond.

In alles wat we doen streven we naar tevreden klanten die zo goed mogelijk geholpen zijn. Hier vindt u een greep uit onze projecten.

Fred van Pol
Lees verder
Kwaliteit en veiligheid van hoog niveau!
Piet de Roo
Lees verder
Prof. in Stuurkasten
Jacco Bijker
Lees verder
Vakkundig bedrijf. Professioneel en klantgericht
Score: 4,6
4.6/5

Score op basis van 14 beoordelingen.

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag over besturingspanelen of over SPARQ Assembly? Misschien is het antwoord hiernaast al gegeven!

Wat zijn besturingspanelen?

Besturingspanelen zijn systemen die gebruikt worden om elektrische systemen of -installaties te besturen, beveiligen en te reguleren. Besturingspanelen bestaan normaalgesproken uit een combinatie van zekeringen, automaten, PLC’s en bijbehorende software. De primaire functie van een besturingspaneel is om elektrische systemen te besturen en beveiligen.


Besturingspanelen worden in allerlei toepassingen gebruikt; om machines aan te sturen, om elektriciteit veilig te verdelen en meer. In principe kom je ze overal tegen. Besturingspanelen spelen een cruciale rol in het efficiënt, veilig en betrouwbaar reguleren van elektrische systemen. 

Hoe worden besturingspanelen gebouwd?

Besturingspanelen worden in een aantal stappen gebouwd; ten eerste is er de ontwerpfase. Hierin wordt gekeken wat het paneel moet besturen en wat de wensen en behoeften van de afnemer zijn. Stap twee is het assembleren en testen van het besturingspaneel. Tot slot volgt er een test- en simulatiefase, waarin wordt gekeken of het besturingspaneel doet wat het moet doen. Eventueel wordt een besturingspaneel ook op locatie geplaatst en geïnstalleerd.

Hoeveel kost een besturingspanelen?

De kosten voor een besturingspaneel zijn afhankelijk van een groot aantal factoren; de omvang en complexiteit van het paneel, de te gebruiken – en hoeveelheid -componenten en eventuele speciale wensen/eisen. Een “simpel” besturingspaneel kan honderden tot duizenden euro’s kosten. Een complex besturingspaneel met speciale wensen en eisen kan tienduizenden euro’s kosten. 


Door een offerte aan te vragen kunt u een beter beeld krijgen van de kosten van een besturingspaneel. Indien u niet zeker weet wat u nodig heeft, kunnen we ook altijd eerst een budget offerte afgeven. 

Wie is SPARQ Assembly?

SPARQ Assembly is een toonaangevende leverancier voor panelenbouw. Met een team van experts zijn we toegewijd aan het leveren van kwaliteit en innovatieve oplossing die voldoen aan de hoge standaarden van onze klanten.


Of u zoekt naar een maatwerk paneel dat wordt gebouwd naar uw wensen en behoeften of een standaard paneel, wij hebben de expertise en middelen om het voor elkaar te krijgen. Laat ons u helpen om uw projecten naar het volgende niveau te tillen met onze panelenbouw oplossingen. 

Waarom panelenbouw bij SPARQ Assembly?

Bij SPARQ Assembly geloven we dat panelenbouw meer is dan het leveren van een product – het is vakmanschap. Ons team van experts is toegewijd aan het leveren van kwalitatief hoogwaardige oplossingen die voldoen aan de hoge verwachtingen en unieke behoeften van onze klanten. 


Met een focus op precisie, betrouwbaarheid en innovatie, zijn we toegewijd om het beste resultaat te halen voor ieder project dat we uitvoeren. Of u zoekt naar een maatwerk paneel dat aan allerlei specificaties moet voldoen of u zoekt een simpel paneel, wij hebben de expertise en middelen om aan uw verwachtingen te voldoen. Kies SPARQ Assembly voor uw panelenbouw behoeften en ervaar het verschil voor uzelf. 

Besturingspanelen; van A tot Z

Wij ondersteunen u in het volledige proces om een besturingspaneel aan te schaffen. Van ontwerp, tot assemblage, tot plaatsing, installatie en onderhoud. 

Ontwerp

We ontwerpen uw besturingspaneel conform uw wensen en eisen.

Kenmerken
 • Conform de norm
 • EPLAN
 • Pro Panel

Assemblage

Uw besturingspaneel assembleren we met behulp van onze eigen software.

Kenmerken
 • Semi-geautomatiseerd
 • Korte doorlooptijden
 • Meedenkend en flexibel

Installeren

Indien gewenst plaatsen we uw besturingspaneel en sluiten deze voor u aan.

Kenmerken
 • Gecertificeerde monteurs
 • Uitgebreide ervaring
 • Door heel Nederland

Onderhoud

Uitbreiden of aanpassen? Geen probleem. Wij onderhouden uw besturingspanelen.

Kenmerken
 • Door heel Nederland
 • Op basis van uw wensen
 • Uitbreiding en aanpassingen

Wie wij zijn en waar we voor staan

Besturingspanelen bij SPARQ Assembly

Aangenaam! Wij zijn SPARQ Assembly. Oorspronkelijk zijn we opgericht in 1937 onder de naam Vonk. Lange tijd waren we de interne panelenbouwer van alle Imtech-bedrijven. Inmiddels zijn we alweer 6 jaar zelfstandig actief.

Wij hebben een enorme passie voor techniek en panelenbouw. Met een jong en enthousiast team werken we aan de meest uiteenlopende panelen; van simpele verdelers tot complexe besturingspanelen voor industriële machines. De rode draad binnen ons bedrijf is saamhorigheid, Drentse nuchterheid en onze klanten altijd centraal stellen in alles wat we doen.

Zelfontwikkelde automatiseringssoftware

We focussen ons op een zo efficiënt mogelijk productieproces. Hiervoor hebben we zelf een software geschreven die grote delen van dit proces automatiseert. We kunnen bijvoorbeeld de mechanische opstelling van een paneel genereren, optimale bedradingsroutes en bedradingslijsten genereren en zelfs complete bouwpakketten. Meer weten? Lees hier gerust verder over onze software.

Betrouwbare Panelenbouw

Start vandaag nog met het besparen op je besturingspanelen

Laat uw gegevens achter en we nemen binnen 48 uur contact met je op! Of klik hier om direct een offerte aan te vragen!

Ontvang binnen 48 uur een passende offerte

Heeft u een concrete aanvraag of wilt u advies? Laat uw gegevens achter en we nemen contact met u op. Geheel vrijblijvend en zonder verplichtingen. 

Door dit formulier te versturen gaat u akkoord met onze privacyverklaring. Deze site is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Service-voorwaarden zijn van toepassing.