Gezamelijke aakondiging

Per 1 oktober 2019 wordt het management nieuwe eigenaar van SPARQ Assembly BV.

De gezamenlijke directies van Industry International BV en SPARQ Assembly BV kondigen aan dat per 1 oktober 2019, het management van SPARQ alle aandelen van de vennootschap SPARQ Assembly BV gevestigd te Coevorden heeft overgenomen in een “Management Buy-Out” (MBO).

SPARQ: Een jong & ondernemend bedrijf met 80 jaar ervaring

SPARQ bestaat pas sinds 2017 als zelfstandige onderneming, maar verrichte haar activiteiten reeds vele jaren binnen haar voormalige moederbedrijven. SPARQ kan daarmee bogen op meer dan 80 jaar ervaring in het ontwerpen, assembleren, installeren en onderhouden van hoogwaardige elektrotechnische installaties.

Na de overname door de Industry International Group in 2015 is de transformatie gestart van interne productieafdeling naar zelfstandig commercieel bedrijf. Inmiddels heeft SPARQ een uitstekende reputatie opgebouwd en realiseert het merendeel van haar omzet bij externe klanten.

Ondernemende toekomst met sterke uitgangspositie

Als onderdeel van de transactie is SPARQ geherkapitaliseerd, mede door een kapitaalinjectie van de nieuwe aandeelhouders. Hierdoor beschikt de vennootschap over een goede balans en voldoende middelen om haar bedrijfsvoering en verdere groei te realiseren.

“Wij zijn trots op wat wij de afgelopen jaren onder de vleugels van IIG hebben bereikt. We zijn ervan overtuigd dat onze kwaliteit en de wijze waarop wij een partner voor onze klanten willen zijn het verschil maken. Als ondernemers zien wij met onze medewerkers nog veel kansen om SPARQ verder te verbeteren en te groeien.
Of het nu gaat om ontwerp, bouw en levering van besturingspanelen voor machinebouwers of de inrichting van complete hoofdverdeelstations, noodzakelijk om de energietransitie te kunnen realiseren: Wij werken dagelijks om een nog betere en betrouwbaardere partner voor onze klanten te zijn.”

Albert Meijer

Algemeen Directeur SPARQ Assembly

 

“Wij kijken tevreden terug op de gerealiseerde transformatie van interne productieafdeling naar een zelfstandig, commercieel bedrijf die het merendeel van haar activiteiten voor externe klanten verricht.
Omdat SPARQ voor IIG een strategische leverancier is en blijft was het hebben van vertrouwen in het business plan en de continuïteit van SPARQ een noodzaak om deze transactie te laten slagen. Dankzij de gerealiseerde verbeteringen en herkapitalisatie, het groeiend klantenbestand, maar vooral ook door het ondernemerschap van het management en nu nieuwe eigenaren, is dat vertrouwen ruim voldoende aanwezig.”

Jan-Willem Sigtermans

Managing Director Industry International

 

SPARQ Assembly BV blijft als juridische entiteit onveranderd (inclusief KvK en BTW nummer) en ook al haar contractuele afspraken, rechten en verplichtingen blijven onverminderd van kracht. Verdere financiële details van de transactie worden niet bekend gemaakt. Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen via onderstaande knop.